L’energia que ens fa moure!

De vegades, l’observació més subtil pot ser l’espurna que encengui un llarg camí de descobriments. La manera com va començar el nostre projecte és ben curiosa: el sol entra per la finestra i es projecta sobre un bolígraf, el bolígraf fa una ombra sobre la taula, l’ombra varia segons la posició en que es trobi el bolígraf …

Com és lògic, no tothom les tenia totes de fer un projecte relacionat amb aquesta observació de la llum, però tampoc teníem la certesa d’on portaria aquest camí i… ens hi vam aventurar!

Conversant i observant imatges reals, vam trobar llum en quatre grans grups: en les ombres i els reflexes, en el sistema solar, en els fenòmens naturals i en l’electricitat. A partir d’aquí, cadascú es va situar on més li va cridar l’atenció; alguns per curiositat, els altres per seguretat… i així és com anem descobrint junts aquest tema tan vital com és LA LLUM.

A mesura que anem fent petits descobriments, procurem compartir-los amb la resta de grups perquè ningú es perdi cap detall del que estem aprenent. Hem experimentat amb miralls buscant els dobles dels nombres, hem encès una bombeta amb una pila, uns clips i un cable! hem fet explotar un volcà, hem fet un experiment relacionat amb els terratrèmols i amb l’electricitat estàtica… aquesta explicació és un tastet del dia a dia, algunes fotografies transmeten la màgia que desprèn descobrir per nosaltres mateixos, buscant el per què de tot plegat. I és que el nostre món és ben complex… i fascinant a la vegada!

Us deixem un petit recull perquè en gaudiu, només una petita espurna del que ho fan ells i elles cada setmana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s